FAQ

Voor uw gemak hebben we de meest gestelde vragen op deze pagina verzameld. Neem contact met ons op als je de antwoorden die je zoekt niet kunt vinden.

BESTELLING & LEVERING

Ja, je hebt altijd een herroepingsrecht van 14 dagen vanaf de dag dat de goederen zijn geleverd. Houd er rekening mee dat we alleen de aangekochte producten vergoeden en geen andere kosten in verband met verzending, transport, betalingskosten, enz. Het herroepingsrecht is niet van toepassing op de aankoop van producten die zijn vervaardigd volgens de unieke specificatie van een klant, zoals een bestelling van zaagsneden. Je kunt meer lezen over ons herroepingsrecht in onze algemene aankoopvoorwaarden, punt 10: Herroepingsrecht.

Vijf jaar voor materiaal- en fabricagefouten. We streven er altijd naar om de hoogste kwaliteit te leveren. De garantie is echter alleen geldig voor huishoudelijk gebruik. De garantie is niet van toepassing als het volgende overeenkomt:

 • Panelen die niet goed zijn geïnstalleerd, gebruikt, aangepast of gereinigd.
 • Normale slijtage, vlekken/krassen of andere schade veroorzaakt door nalatigheid.
 • Als de panelen buiten of in een vochtige omgeving zijn geïnstalleerd.
 • Als de panelen beschadigd zijn door een ongeval.
De huidige levertijd van ons is 2-7 werkdagen.
We gebruiken DHL Home Delivery, maar we kunnen geen specifieke bezorgdag voor de klant kiezen.
Ja, je moet thuis zijn voor de levering. Er moet namelijk een ontvangstbewijs worden geschreven om aan te tonen dat je de juiste producten hebt ontvangen. Je moet er ook voor zorgen dat er geen transportschade is.

MONTAGE - INSTALLATIE

De RecoSilent achter de houten latten is een "zachte" akoestische deken die op een afgeronde muur kan worden gemonteerd als de ronding niet te scherp is.
Nee, dit is niet mogelijk. Hier raden we aan om de panelen te lijmen. Anders moet je deuvels gebruiken. Link naar onze montagelijm: Montagelijm - 290ml - WallRibbon
Als de geribbelde panelen op de vloer/plint liggen, raden we lijm aan als eenvoudigste installatiemethode. Link naar onze montagelijm: Montagelijm - 290ml - WallRibbon
We raden af om onze panelen in badkamers/natte ruimtes te installeren. Maar een gastentoilet zonder douche is geen probleem.
We raden af om onze panelen in de sauna te installeren.
Ja, dat kan. De akoestiek van de wandpanelen verandert niet naargelang de panelen horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd.
We raden af om onze panelen rond een open haard te installeren.
Als er schakelaars of stekkers op de muur zitten, gebruik dan een decoupeerzaag/gatenzaag. Je maakt een gat in het paneel en installeert de plug bovenop of verzonken in het paneel. Installatie-instructies voor geribde wanden en wandpanelen vindt u op onze montagepagina
We raden af om onze panelen buiten te installeren.
Het is prima als de serre geïsoleerd is en het hele jaar door verwarmd wordt.
Je kunt de panelen absoluut splitsen. Aan de lange kant hebben onze panelen een overlap van 5 mm, waardoor de naden helemaal niet zichtbaar zijn. Aan de korte kant plaats je ze aan elkaar, of je kunt een afwerkstrip tussen de panelen gebruiken.
Onze panelen kunnen op bijna elk oppervlak worden geïnstalleerd. Zoals op een oppervlak van beton, hout, behangpapier of baksteen.
Een tube lijm is genoeg voor ongeveer 2,5 panelen. We raden de lijm aan die we op onze website verkopen. Link naar onze montagelijm: Montagelijm - 290ml - WallRibbon
We raden aan om de afwerklijst aan het wandpaneel en de bestaande muur te lijmen. Je kunt er ook voor kiezen om de afwerkstrip vast te schroeven of spijkers te gebruiken.
Ja, dat kan. Het is geen probleem om de panelen aan het plafond te bevestigen. We raden aan om de panelen aan het plafond te bevestigen met onze montageschroeven. Houd er rekening mee dat je twee keer zoveel schroeven nodig hebt en dat je de schroeven 30 cm uit elkaar moet plaatsen voor het beste resultaat.

Materiaal

Gerecycled plastic, meer dan 50% is afkomstig van PET-flessen. De deken voldoet ook aan alle vereisten van REACH verordening EC1907/2006.

De producent verklaart dat de deken niet meer dan 0,1% stoffen bevat die op de volgende lijst staan:

 • Bijlage XVII van het Europees Agentschap voor chemische stoffen, lijst van beperkte stoffen.
 • De beperking van gevaarlijke stoffen van de Europese Unie (RoHS 3 EU2015/863).
 • Californische Proposition 65-lijst onder de Safe Drinking Water and Toxic Enforcement Act van 1986.
 • International Living Future Institute (ILFI).
Onze panelen bestaan uit 12 mm MDF en 0,6 mm FSC-gecertificeerd fineer (oppervlaktebehandeling, gelakt, gebeitst of onbehandeld), hogedruklaminaat of verf op waterbasis. Het product voldoet aan de eisen van Möbelfakta op het gebied van milieu en verantwoorde toeleveringsketens.

Panelen

Onze paneelformaten zijn 2400x600 mm en 2960x600 mm.
We hebben drie verschillende kleuren akoestisch vilt: zwart, grijs en wit. We hebben een grote selectie en het is daarom niet mogelijk om de baleinen en de deken naar wens te combineren. Als je vragen hebt, kun je contact met ons opnemen via info@wallribbon.com
 • Een paneel van 2400x600 mm bedekt 1,44 m².
 • Een paneel van 2960 x 600 mm bedekt 1,77 m².

Houd er echter rekening mee dat er bij het monteren van de panelen gemorst kan worden.

Nee, onze panelen zijn niet moeilijk zelf te zagen. We raden aan om een cirkelzaag, invalzaag of fijngetande zaag te gebruiken. Als je het vilt van het paneel wilt snijden, raden we je aan een tapijtmes te gebruiken.
Het verschil is dat er bij het Classic Oak paneel geen knoesten in de houtstructuur zitten. Terwijl Rustiek Natuurlijk Eiken wel knoesten heeft, zodat het eiken er een beetje rustiek/oud uitziet. Als je meer witgepigmenteerde eik wilt, raden we onze witgepigmenteerde olie aan.
Klassiek eiken is een onbehandeld eiken paneel, terwijl Diamond Oak een gelakt oppervlak heeft.
Classic Ash is een onbehandeld essenhouten paneel, terwijl Diamond Ash een 2% wit gepigmenteerd gelakt oppervlak heeft.
Nee, dat bieden we op dit moment niet aan. U kunt echter wel de panelen kopen en de clips aan de achterkant zelf verwijderen.
Als u de hoogte moet inkorten, kunt u het beste een cirkelzaag of invalzaag gebruiken. Gebruik bij voorkeur een liniaal om de zaagsnede recht te krijgen. Als het om de breedte gaat, doe je dezelfde procedure als de snede op een houten strip is of gebruik je een tapijtmes als de snede op het akoestische vilt is
Ja, we bieden het snijden van de panelen aan tegen een vergoeding. Je kunt zaagsneden toevoegen op de productpagina's, zoek naar de knop voor zaagsneden en voer het gewenste aantal zaagsneden en de gewenste hoogte in mm in, en wij doen de rest.
De ruimte tussen de ribben is 15 mm.
De breedte van de ribben is 25 mm.
Je kunt de randen van het MDF ook oliën voor een meer "glanzende" afwerking. Het is het beste als je weet dat de panelen op hoogte worden gezaagd of op breedte worden gezaagd. Als je afval hebt, raden we je aan om het op een rib te testen, zodat je het exacte resultaat kunt zien.
Er zijn 15 ribben op één paneel. 12 op Barcode

Zorg

De eenvoudigste manier is om de panelen schoon te maken met een droge dweil of voorzichtig te stofzuigen.
Afhankelijk van of je ze hebt geolied of niet, is het goed om de panelen één keer per jaar te oliën. Je moet er wel rekening mee houden dat de panelen na verloop van tijd door de zon gebleekt raken en dat het hout iets kan veranderen.
Nee, alleen als je ze vanaf het begin zelf hebt geolied.

GELUIDSCLASSIFICATIE

 • Directe wandmontage biedt D-klasse
 • Installatie met 45 mm luchtspleet zonder isolatie geeft C-klasse.
 • Installatie met 45 mm minerale wol geeft A-klasse met extra goede waarden in lage frequenties.
Nee, maar ze dempen het geluid dankzij de akoestische deken, maar met beperkt resultaat.
De panelen dempen het geluid, afhankelijk van hoeveel je er gebruikt. Ze helpen het geluid in de kamer te absorberen.

BRANDKLASSE

Het akoestische vilt op onze standaardpanelen heeft brandklasse Bs1-D0 en de houten latten hebben Ds2-D0. We kunnen brandklasse bieden, in dat geval voldoet alles aan klasse B. Neem contact op met info@wallribbon.com als je geïnteresseerd bent.

Andere

Dat maakt niet uit, het heeft te maken met je eigen smaak, je doet wat je wilt.
De foto's op de website geven een goed en inspirerend beeld van de panelen. De kleur van de panelen die op uw scherm verschijnen, kan afhankelijk zijn van bijvoorbeeld helderheid, kwaliteit, enz. Hout komt uit de natuur en verandert en vormt zichzelf in uiterlijk. We raden u aan om stalen bij ons te bestellen, zodat u zeker weet dat u het juiste exemplaar krijgt.
Natuurlijk kan de bar zelf kleinere gewichten dragen, maar als je zware voorwerpen zoals potten/tv's/planken gaat ophangen, raden we je absoluut aan om deze aan de onderliggende muur te verankeren.
Onze producten worden gemaakt in Zweden en alle materialen komen uit Zweden. Onze akoestische deken is gemaakt van meer dan 50% gerecyclede PET-flessen. We hebben ook een FSC-certificaat voor houtfineer op al onze panelen.
Winkelwagen

Gesloten tijdens de zomer W28-30 (8 juli - 28 juli)

Scroll naar boven
Welcome to Wallribbon!

It looks like you are on the wrong page

Would you like to go here instead?