Over ons

WallRibbon producten zijn een onderdeel van Wallsystems by Glimåkra uit Zweden. Wij zijn een Zweeds bedrijf met waarde bepalende factoren zoals Scandinavisch akoestisch hoger design, meer flexibiliteit en betere kwaliteit. Met deze woorden als onze richtlijnen creëren we gunstige klanklandschappen voor verschillende soorten omgevingen.

Met kennis en ervaring ontwikkelen en produceren wij producten in onze productiefaciliteiten in Glimåkra / Tranås. We hebben een voortdurende samenwerking met veel prominente ontwerpers, en met twee fabrieken in Zweden, zijn we een grote speler in akoestisch ontwerp.

GESCHIEDENIS

We werken al bijna 70 jaar met hout en hebben in de loop der jaren een solide expertise opgebouwd. In onze fabrieken wordt vakmanschap van generatie op generatie doorgegeven. Sinds de start van het bedrijf in 1948 en tot 1998 is de productie van handweefgetouwen een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Halverwege de jaren ’80 werd het bedrijf steeds meer gericht op ontworpen interieurproducten voor de openbare ruimte. In 2016 kocht Glimåkra uit Zweden een productie-eenheid in Tranås, een toonaangevende leverancier van gefineerde componenten voor de meubel- en interieur timmerindustrie. Nu in 2021 zetten we een nieuwe stap en dat is om een deel van onze producten via WallRibbon aan te bieden aan de particuliere markt.

Glimåkra uit Zweden maakt sinds 2007 deel uit van de Garpco-groep (garpco.com)

Winkelwagen
Scroll naar boven