Inspiratie trap

< Slaapkamer inspiratieTV kamer inspiratie >

Ribbon-Wood Classic Ash Classic Ash Ribbon-Wood Classic Oak Ribbon-Wood Classic Oak in trap Ribbon-Wood Classic Oak in trap Ribbon-Wood Walnut in trap met led-verlichting Ribbon-Wood Walnut in trap met led-verlichting Ribbon-Wood Walnut in trap met led-verlichting Ribbon-Wood Walnut in trap met led-verlichting Ribbon-Wood Classic Ash in trap

Trap met lamellenwanden

De trap in huis is vaak een over het hoofd geziene plek als het gaat om interieurontwerp. Tegelijkertijd is dit een plek die aandacht verdient, niet in de laatste plaats omdat het een plek is waar storende echo’s tussen de verdiepingen weerkaatst. Het plaatsen van lamellenwanden is hier een oplossing voor die steeds meer aan populariteit wint.

Wat is een lamellenwanden?

Een lamellenwanden is een modulair wandpaneel met geluidsabsorberende eigenschappen. De ribben kunnen gemaakt zijn van hout, maar ook in materialen vergelijkbaar met bijvoorbeeld steen en marmer, en cement. De wandpanelen kunnen vervolgens worden aangepast en zowel in het plafond als op de muren worden geplaatst. Qua design zijn ze ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, wat betekent dat je het gebied rondom de trap precies het gewenste ontwerp kunt geven. Door te kiezen voor lichte houtsoorten en lichte akoestische dekens krijg je een heel ander gevoel dan wanneer je kiest voor donkere tinten. Het bekleden van de muren rond de trap met lamellenwanden betekent dus dat je geweldige mogelijkheden hebt om ze in het bestaande interieur van het huis te laten passen. U bent ook vrij om net zoveel lamellenwanden op te zetten als u wilt. Sommigen kiezen ervoor om de hele muur rond de trap te bedekken met panelen, terwijl anderen slechts een paar plaatsen kiezen. Het hangt allemaal af van wat u esthetisch aantrekkelijk vindt.

Een andere optie is om akoestische panelen in het plafond te installeren. Dit is een effectieve en bijna onzichtbare manier om het geluidsniveau te dempen en storende echo’s in de trap te voorkomen.

Hoe dempen lamellenwanden het geluid?

Lamellenwanden dempen het geluid door hun unieke constructie. De ribben laten het geluid in verschillende richtingen weerkaatsen en de dempende akoestische deken absorbeert de geluidsgolven. Het maakt elke kamer gewoon stiller en het is vooral een goed idee om lamellenwanden in de trap te installeren.

Winkelwagen
Scroll naar boven
Welcome to Wallribbon!

It looks like you are on the wrong page

Would you like to go here instead?